Beste energiezuinige wasmachine – Top 10 energiezuinige wasmachines van 2024!

Wat is de beste wasmachine die je op dit moment kunt kopen? Een betere vraag, volgens ons, is wat de beste energiezuinige wasmachine is om te kopen. Met de beste energiezuinige wasmachine ga je simpelweg veel geld besparen! Klinkt dat als muziek in je oren? Check in dit artikel dan direct wat de 10 beste energiezuinige wasmachines zijn.

AEG LR9586BN4 9000 serie AbsoluteCare

Wat is de beste energiezuinige wasmachine? Ons expert advies

Als expert raad ik je graag de AEG LR9586BN4 9000 serie AbsoluteCare aan. Dit is de beste energiezuinige wasmachine dankzij het energielabel, het lage energieverbruik en de vele wasprogramma’s. Deze beste energiezuinige wasmachine is ook nog voor erg veel huishoudens geschikt!

Onze 5 beste energiezuinige wasmachines

€529,99
Tijdelijk uitverkocht
€743,00
Op voorraad

Wat is een energiezuinige wasmachine?

Een energiezuinige wasmachine is een wasmachine met één van deze energielabel:

 • 30% zuiniger dan vereist voor A
 • 20% zuiniger dan vereist voor A
 • 10% zuiniger dan vereist voor A
 • Energielabel A

Met andere woorden: je hebt een energiezuinige wasmachine met minimaal energielabel A nodig. Idealiter is deze wasmachine nóg zuiniger dan energielabel A. Dit brengt een nog lager energieverbruik met zich mee.

Voor onze top 10 hebben wij vooral naar het energielabel gekeken. Des te beter het energielabel is, des te minder energie de wasmachine verbruikt. Dat is precies wat je wilt, aangezien je daar veel kosten mee kunt besparen. Hieronder vind je alle informatie over de beste zuinige wasmachines van dit moment!

1. AEG LR9586BN4 9000 serie AbsoluteCare

AEG LR9586BN4 9000 serie AbsoluteCare

De AEG LR9586BN4 9000 serie AbsoluteCare wasmachine is een ware revolutie in de wereld van huishoudelijke apparaten, een perfecte combinatie van energie-efficiëntie, innovatieve technologie en uitzonderlijke zorg voor kleding.

Met een capaciteit van 8 kg is deze AEG wasmachine ideaal voor middelgrote tot grote huishoudens. Wat meteen opvalt, is de unieke SoftWater-technologie. Deze innovatie filtert schadelijke mineralen uit het water, waardoor kleuren levendig blijven en kleding langer meegaat. Dit is niet alleen goed voor je kleding, maar ook voor het milieu, aangezien kledingstukken minder snel vervangen hoeven te worden.

Een andere uitstekende eigenschap is de PreciseWash-technologie. Deze past automatisch het energieverbruik en de instellingen aan op basis van het gewicht van de waslading. Dit betekent dat de AEG LR9586BN4 nooit meer energie verbruikt dan nodig, waardoor het een van de meest energiezuinige opties is.

De Steam Refresh-functie is ook een game-changer. In slechts 25 minuten worden geurtjes geneutraliseerd en kreuken verminderd, wat niet alleen tijd bespaart maar ook energie, omdat er minder gestreken hoeft te worden. Daarnaast is de wasmachine uitgerust met de EcoInverter motor, die bekend staat om zijn duurzaamheid, efficiëntie en stille werking.

De AEG LR9586BN4 valt ook op vanwege de EcoLine-technologie, waardoor deze machine tot 30% meer energie bespaart dan de A-klasse modellen. Dit betekent dat gebruikers kunnen genieten van een hoogwaardige waservaring terwijl ze hun ecologische voetafdruk verkleinen. Bovendien zorgt de AutoDose-functie ervoor dat precies de juiste hoeveelheid wasmiddel wordt gebruikt, wat niet alleen helpt om energie en middelen te besparen, maar ook om kleding langer in topconditie te houden.

De AEG LR9586BN4 beschikt over een reeks programma’s en functies, waaronder het AbsoluteWash 49-minutenprogramma, dat kleding grondig reinigt op 30°C en daarbij energie bespaart. Met de ProSense-technologie, een groot display, een zwarte deur, een ÖKOInverter motor met 10 jaar garantie, en diverse wasprogramma’s, is deze wasmachine ongelooflijk gebruiksvriendelijk en veelzijdig.

Samenvattend, de AEG LR9586BN4 9000 serie AbsoluteCare wasmachine is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een energiezuinige, innovatieve en kledingvriendelijke was oplossing. Het is duidelijk dat AEG zijn expertise en technologische innovatie heeft ingezet om een wasmachine te creëren die niet alleen uitzonderlijke resultaten levert, maar ook het milieu respecteert. Dit maakt het ongetwijfeld de beste energiezuinige wasmachine op de markt.

2. Siemens WG44B205NL iQ700

Siemens WG44B205NL iQ700

De Siemens WG44B205NL iQ700 wasmachine belichaamt een nieuwe generatie van huishoudelijke apparaten die slim, snel en uiterst efficiënt zijn. In deze 400-woorden review zal ik verkennen waarom dit model zich onderscheidt als een topkeuze voor de moderne consument.

Om te beginnen, de energie-efficiëntie van de WG44B205NL is indrukwekkend. Met een rating die 20% energiezuiniger is dan het A-label, biedt deze wasmachine een kosteneffectieve en milieuvriendelijke wasoplossing. Dit is essentieel in een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt in het huishouden.

Een van de meest opvallende kenmerken is het speedPack XL-programma. Dit biedt ongekende flexibiliteit in wasbeurten, met de mogelijkheid om een kleine lading in slechts 15 minuten of een volledige lading van 5 kg in slechts 59 minuten schoon te krijgen. Deze snelheid is perfect voor drukke levensstijlen, waardoor gebruikers meer tijd overhouden voor andere taken of ontspanning.

De Home Connect-functie brengt een nieuwe dimensie van gemak in de wasroutine. Met deze technologie kun je de wasmachine bedienen en de voortgang van je was volgen vanaf elke locatie. Dit betekent dat je de wasmachine kunt starten of pauzeren terwijl je onderweg bent en een melding krijgt zodra je was klaar is. Deze mate van controle en connectiviteit is een game-changer in huishoudelijke apparatuur.

De WG44B205NL is ook uitgerust met voiceControl, waarmee je via spraakassistenten zoals Amazon Alexa en Google Home je wasmachine kunt bedienen. Dit verhoogt het gebruiksgemak en is een leuke toevoeging voor wie houdt van slimme huisintegratie.

Op het gebied van design en gebruiksgemak, biedt het directTouch Plusdisplay een intuïtieve en eenvoudige bediening. Het elegante zwarte touchscreen is niet alleen een esthetische aanvulling op elk modern huis, maar maakt het ook eenvoudig om programma’s te selecteren en instellingen aan te passen.

Een ander opvallend kenmerk is de iQdrive-motor met een garantie van 10 jaar. Deze motor gebruikt magneten in plaats van traditionele borstels, waardoor hij stiller, efficiënter en duurzamer is dan zijn voorgangers. Dit draagt bij aan de algehele levensduur en betrouwbaarheid van de wasmachine.

De Siemens WG44B205NL iQ700 is ook uitgerust met verschillende gespecialiseerde programma’s, zoals een specifiek programma voor sport- en outdoorkleding en de smartFinish-optie om kreukels te verminderen. Dit toont aan dat deze wasmachine ontworpen is met de behoeften van de moderne consument in gedachten.

Kortom, de Siemens WG44B205NL iQ700 is een voortreffelijke keuze voor wie op zoek is naar een snelle, efficiënte en slimme wasmachine. Met zijn geavanceerde functies, energiezuinigheid en gebruiksgemak is dit model een waardevolle toevoeging aan elk huishouden.

3. Beko B5WT5941082W

Beko B5WT5941082W

De Beko B5WT5941082W wasmachine is een indrukwekkend voorbeeld van hoe moderne technologie en milieubewustzijn kunnen samenkomen in een huishoudelijk apparaat. In deze 400-woorden review zal ik belichten wat deze wasmachine zo bijzonder maakt.

Eerst en vooral is het energielabel A van de Beko B5WT5941082W een duidelijke indicatie van zijn efficiëntie. In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, biedt deze wasmachine een energiezuinige oplossing zonder in te boeten aan kwaliteit of prestaties. Deze efficiëntie wordt verder versterkt door de ProSmart™ invertermotor, die niet alleen energiezuinig, maar ook opvallend stil en duurzaam is. Dit is een belangrijk voordeel voor huishoudens die vaak wasjes draaien.

Een uniek kenmerk van de Beko B5WT5941082W is de EcoTub trommel, gedeeltelijk gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Dit toont Beko’s toewijding aan het verminderen van plastic afval en het promoten van een circulaire economie. Het gebruik van ongeveer 60 gerecyclede flessen voor elke trommel is een indrukwekkende prestatie die bijdraagt aan de ecologische voetafdruk van de wasmachine.

De AquaTech® technologie is nog een hoogtepunt. Door het traditionele draaien te vervangen door de kracht van water, is de Beko B5WT5941082W twee keer sneller dan een normale wasmachine, terwijl hij ook twee keer zo zacht is voor kleding. Deze innovatie is bijzonder waardevol voor delicate stoffen en zorgt voor een snellere, maar toch zachte wasbeurt.

Een ander modern aspect van de Beko B5WT5941082W is de HomeWhiz smart-home functie. Hiermee kan de wasmachine worden verbonden met de HomeWhiz-app, waardoor gebruikers de machine vanaf elke locatie kunnen bedienen en uitlezen. Dit maakt de wasmachine niet alleen handig, maar ook perfect afgestemd op de behoeften van een drukke levensstijl.

Hoewel de Beko B5WT5941082W veel voordelen biedt, zijn er enkele nadelen te noemen. Het ontbreken van een functie voor tussentijds was toevoegen en automatische wasmiddeldosering kan voor sommige gebruikers als een gemis worden ervaren. Desondanks blijven de voordelen overheersen.

Daarnaast biedt Beko 2 jaar fabrieksgarantie op de wasmachine en een indrukwekkende 10 jaar motorgarantie op de koolborstelloze BLDC motor. Dit, gecombineerd met functies zoals kinderbeveiliging en een Hi-Tech verwarmingselement dat beschermt tegen corrosie, maakt deze wasmachine niet alleen betrouwbaar, maar ook veilig voor gezinnen.

Concluderend, de Beko B5WT5941082W is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een milieuvriendelijke, efficiënte en slimme wasmachine. Met zijn geavanceerde technologieën en duurzame bouw is het een waardevolle aanvulling voor elk huishouden dat milieubewustzijn hoog in het vaandel heeft.

€529,99
Tijdelijk uitverkocht

4. AEG LR85864 8000 serie PowerCare®

AEG LR85864 8000 serie PowerCare®

De AEG LR85864 8000 serie PowerCare® wasmachine is een toonbeeld van geavanceerde technologie en efficiëntie in de wereld van huishoudelijke apparaten. Deze 400-woord review zal de uitstekende kenmerken en voordelen van dit model belichten.

Met een capaciteit van 8 kg is de AEG LR85864 ideaal voor middelgrote tot grote huishoudens. De PowerCare-technologie is een van de meest opmerkelijke kenmerken van deze wasmachine. Deze technologie mengt het wasmiddel snel vooraf en sproeit het gelijkmatig over de kleding. Dit zorgt voor een opmerkelijke reinigingskracht, zelfs op lage temperaturen zoals 30°C, en levert uitstekende was resultaten in minder dan een uur. De PowerClean 59 minuten functie zorgt voor een volledige vlekverwijdering in slechts 59 minuten op 30°C, wat bewijst dat snelheid en efficiëntie hand in hand kunnen gaan.

Een ander belangrijk kenmerk is de ProSteam-technologie. Deze functie reduceert niet alleen kreuken in kleding, maar biedt ook de mogelijkheid om kleding te verfrissen met stoom, wat water bespaart en het strijkwerk vermindert. Met de Steam Refresh-optie kun je kleding in slechts 25 minuten opfrissen, wat ideaal is voor drukke levensstijlen.

De EcoLine-serie van AEG, waar de LR85864 deel van uitmaakt, belooft tot 30% meer energiebesparing dan de hoogste energielabel A. Dit wordt bereikt door geavanceerde technologieën die zich automatisch aanpassen om energie en grondstoffen te besparen bij elke wasbeurt. De inverter motor van de wasmachine versterkt deze duurzaamheid. Het is een koolborstelloze motor, wat zorgt voor minder slijtage, minder trillingen en betere prestaties, terwijl het energieverbruik laag blijft.

De Care trommel van de AEG LR85864 biedt een nog zachtere was cyclus voor stoffen, waardoor deze wasmachine bijzonder geschikt is voor delicate kleding. PreciseWash is een andere innovatieve functie die het energieverbruik en de instellingen automatisch aanpast aan het gewicht van de was lading. Dit zorgt voor geoptimaliseerde was cycli die energie, tijd en water besparen.

De AEG LR85864 is uitgerust met diverse handige functies en programma’s, waaronder PowerClean 59 min, Eco 40-60, en speciale programma’s voor delicate stoffen en wol. De wasmachine heeft ook een groot display, een wit paneel met een zwarte deur, en is ÖKOInverter motor gecertificeerd met 10 jaar garantie.

Kortom, de AEG LR85864 8000 serie PowerCare® wasmachine is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een efficiënte, snelle en slimme was oplossing. Met zijn geavanceerde functies, energiebesparende technologie en zorg voor kleding, is het een ideale aanvulling op elk modern huishouden.

5. Bosch WGG14402FG

Bosch WGG14402FG

De Bosch WGG14402FG wasmachine is een voorbeeld van uitmuntendheid in huishoudelijke technologie, die perfectie in wasresultaten combineert met een minimaal energie- en waterverbruik. In deze 400-woorden review zal ik de voornaamste kenmerken en voordelen van dit apparaat uitlichten.

Een van de opmerkelijkste kenmerken van de Bosch WGG14402FG is het ActiveWater Plus-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de wasmachine precies genoeg water gebruikt voor elke wasbeurt, wat niet alleen water bespaart, maar ook bijdraagt aan de duurzaamheid van het apparaat. Dit is in lijn met het energielabel A, wat aangeeft dat deze wasmachine bij elke wasbeurt een zeer efficiënt energieverbruik heeft.

De bijvulfunctie van de Bosch WGG14402FG is een praktisch en gebruikersvriendelijk aspect. Het stelt gebruikers in staat om tijdens het wassen snel een vergeten kledingstuk toe te voegen, wat een aanzienlijk gemak biedt en de flexibiliteit van het wasproces verhoogt. Dit is vooral handig voor die momenten waarop je een kledingstuk achterlaat en de was al draait.

Het Anti Vlekken-systeem is een andere indrukwekkende eigenschap. Deze technologie past de temperatuur, centrifugesnelheid en wastijd automatisch aan om hardnekkige vlekken zoals boter, olie, gras, rode wijn of bloed effectief te behandelen, zonder voorbehandeling. Dit maakt de Bosch WGG14402FG tot een krachtige bondgenoot in de strijd tegen vlekken.

De EcoSilence Drive™ motor is een ander belangrijk kenmerk. Deze koolborstelloze, energiezuinige motor werkt stil en heeft een lange levensduur, met maar liefst 10 jaar garantie op de onderdelen. Dit maakt de Bosch WGG14402FG een duurzame keuze voor lange termijn.

De Hygiëne Plus-functie is speciaal ontworpen voor situaties waarin extra reinigingskracht nodig is. Het doodt alle bacteriën, zelfs bij het wassen op 40°C, wat ideaal is voor het wassen van babykleertjes of voor mensen die gevoelig zijn voor huisstofmijt.

SpeedPerfect is een andere innovatieve functie die de wastijd met 65% verkort. Dit is ideaal voor drukke levensstijlen, waarbij tijd een cruciale factor is. De VarioTrommel-technologie zorgt ervoor dat kleding zorgvuldig wordt behandeld, terwijl vlekken effectief worden verwijderd, waardoor kleding langer nieuw en vlekkeloos blijft.

Tot slot, de Bosch WGG14402FG heeft ook een AntiVibration-wand ontwerp dat zorgt voor meer stabiliteit en minder trillingen, en een stillere werking tijdens het centrifugeren. Dit alles maakt de Bosch WGG14402FG tot een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte, veelzijdige en betrouwbare wasmachine.

€743,00
Op voorraad

Wanneer is een wasmachine energiezuinig?

Het is niet zo dat elke wasmachine energiezuinig is. Dit geldt eigenlijk alleen voor de wasmachines die aan de volgende eisen voldoen:

 • Een energiezuinige wasmachine heeft minimaal energielabel A. Dit is een geschikt label voor een zuinige wasmachine. Je kunt echter ook kiezen voor wasmachines die 10%, 20% of zelfs 30% zuiniger zijn dan vereist voor energielabel A. Als je echt zo min mogelijk energie wilt verbruiken, is dit het beste energielabel voor je nieuwe wasmachine.
 • De wasmachine moet over moderne technologieën beschikken. Het is ook een eis dat een energiezuinige wasmachine over moderne technologieën moet beschikken. Juist door de technologieën is zo’n wasmachine namelijk in staat om energiezuinig zijn werk te doen. Uiteindelijk is dat waar het bij een energiezuinige wasmachine allemaal om draait.

Wat zijn de voordelen van een energiezuinige wasmachine?

Is de keuze voor een energiezuinige wasmachine de juiste keuze? Ja, zonder enige twijfel. Met de beste energiezuinige wasmachine geniet je van veel voordelen:

 • Je bespaart hier veel energie en geld mee. Met de beste energiezuinige wasmachine ga je oprecht veel energie en geld besparen. Doordat de wasmachine zo energiezuinig zijn werk doet, geniet je al snel van een lagere energierekening.
 • Het is een duurzame aankoop. De beste energiezuinige wasmachine is ook nog een duurzame aankoop. Dit komt onder andere doordat je met zo’n wasmachine milieubewust je wasgoed wast. Tevens gaat een goede energiezuinige wasmachine erg lang mee. Dit komt de duurzaamheid ook ten goede.
 • Je geniet van de modernste technologieën. Met een nieuwe, energiezuinige wasmachine geniet je ook nog van de modernste technologieën. Deze technologieën zorgen voor het best mogelijke was resultaat én voor een zeer fijne bediening. Dit zijn twee belangrijke voordelen die niet onderschat mogen worden.
 • Voor elk huishouden geschikt. Het is een feit dat een energiezuinige wasmachine voor elk huishouden geschikt is. De energiezuinige varianten worden namelijk in verschillende varianten en modellen aangeboden. Ongeacht hoe groot je huishouden is, kun je hierdoor voor een geschikte energiezuinige wasmachine kiezen.
AEG LR9586BN4 9000 serie AbsoluteCare
De AEG LR9586BN4 9000 serie AbsoluteCare is de beste energiezuinige wasmachine

Wat zijn de nadelen van een energiezuinige wasmachine?

Is het altijd verstandig om voor een zuinige wasmachine te kiezen? Ja, absoluut. Je geniet namelijk van veel voordelen, terwijl je maar met één nadeel te maken hebt:

 • Een energiezuinige wasmachine kan qua aanschaf prijzig zijn. Het is goed om te beseffen dat je voor een energiezuinige wasmachine soms veel geld uit moet geven. De energiezuinige varianten zijn eigenlijk altijd duurder dan de minder zuinige varianten. Dit verschil in geld verdien je echter snel weer terug. Met de beste energiezuinige wasmachine geniet je immers snel van een lagere energierekening!

Heb je de beste energiezuinige wasmachine nog niet gevonden?

Ben je in onze top 5 de beste energiezuinige wasmachine nog niet tegengekomen? Bekijk dan ook de volgende 5 varianten eens. Mogelijk sluit één van deze energiezuinige wasmachines beter op je wensen aan:

€1.884,00
Op voorraad

Hoe vind je de beste energiezuinige wasmachine?

Wil je graag zo duurzaam mogelijk leven? Wil je graag ook je wasgoed zo duurzaam mogelijk kunnen wassen? Indien je op deze twee vragen ‘ja’ kunt beantwoorden, heb je een energiezuinige wasmachine nodig.

Voor welke van bovenstaande varianten kun je dan het beste kiezen? Dit hangt vooral van je wensen en situatie af. Maak in ieder geval een goede vergelijking en let daarbij op onderstaande punten.

Energielabel & verbruik

Je moet allereerst goed naar het energielabel kijken. Kies dus altijd voor een zuinige wasmachine met minimaal energielabel A. Kun je voor een wasmachine gaan met een nóg beter energielabel? Dan is het aan te raden om voor die variant te gaan.

Ook kun je direct naar het energieverbruik kijken. De meeste fabrikanten geven namelijk een energieverbruik per 100 cycli op. Des te lager dit verbruik ligt, des te meer geld je gaat besparen!

Vulgewicht

Ten tweede moet je goed naar het vulgewicht kijken. Dit vulgewicht moet je goed afstemmen op de grootte van je huishouden. Zeker als je een groter huishouden hebt, heb je een groter vulgewicht nodig. Denk hierbij aan een wasmachine met een vulgewicht van 9 á 10 kilogram.

Programma’s

Ten derde moet je goed naar de was programma’s kijken. Tussen hoeveel programma’s kun je kiezen? Om welke programma’s gaat het precies? En sluiten deze programma’s op jouw wasgoed en wensen aan? Ook dit zijn belangrijke vragen om goed naar te kijken.

Extra functies

Ten vierde heb je waarschijnlijk met veel extra functies te maken. De beste energiezuinige wasmachines zijn namelijk van veel extra functies en mogelijkheden voorzien. Het is aan jou om op dit gebied de juiste afwegingen te maken.

Prijs + kwaliteit

Tot slot heb je met de prijs en kwaliteit van een energiezuinige wasmachine te maken. Ons advies is om sowieso voor één van bovenstaande wasmachines te kiezen. Al deze wasmachines zijn van een A-merk, gaan super lang mee en zijn dus energiezuinig. Je gaat met deze varianten op de lange termijn veel geld besparen.

Verder raden wij je aan om te durven investeren. Door net iets meer geld uit te geven, geniet je van een energiezuinige wasmachine die volledig aan je wensen voldoet.

Je woning verder verduurzamen