Zuinigste mobiele airco – Top 10 zuinige mobiele airco’s van 2024!

De zomers in België lijken steeds warmer te worden. Merk je dit zelf ook aan de aanwezige warmte in je woning? Het is bijzonder lastig om deze warmte weg te nemen. Een van de beste opties die je hiervoor hebt, is een mobiele airco. Maar, jammer genoeg zijn niet alle mobiele airco’s energiezuinig te noemen. Mede daarom raden wij je aan om specifiek voor de zuinigste mobiele airco te kiezen. Met een zuinige mobiele airco bespaar je namelijk veel energie én geniet je van de gewenste verkoeling in je woning!

De'Longhi Pinguino PAC AN112

Wat is de beste zuinigste mobiele airco? Ons expert advies

Als expert raad ik je graag de De’Longhi Pinguino PAC AN112 aan. Met deze zuinigste mobiele airco geniet je van een laag energieverbruik, veel gemak en een heerlijke verkoeling. Wat wil je nog meer?

Onze 5 zuinigste mobiele airco’s van 2024

€398,00
Tijdelijk uitverkocht
€359,00
Tijdelijk uitverkocht

Wat is een zuinige mobiele airco?

Als je een zuinige mobiele airco wilt hebben, heb je een mobiele airco met één van deze labels nodig:

 • Label A+++
 • Label A++
 • Label A+
 • Label A

Idealiter ga je voor de zuinigste mobiele airco met label A+++. Het aanbod daarvan is echter niet heel uitgebreid. Je komt daarom al snel bij een variant met label A++, A+ of A uit. Dit is allemaal prima, maar label A++ of label A+ geniet toch de voorkeur ten opzichte van label A.

1. De’Longhi Pinguino PAC AN112

De'Longhi Pinguino PAC AN112

In een wereld waar energie-efficiëntie steeds belangrijker wordt, blinkt de De’Longhi Pinguino PAC AN112SILENT uit als de zuinigste mobiele airco op de markt. Dit apparaat is niet alleen een krachtpatser in het koelen van ruimtes, maar doet dit ook op een uiterst energiezuinige manier.

De Pinguino PAC AN112SILENT behoort tot energieklasse A+, wat betekent dat het apparaat zeer efficiënt is in het gebruik van energie. Dit is bijzonder indrukwekkend gezien het hoge koelvermogen van 11.000 Btu, waarmee het gemakkelijk ruimtes tot 37 vierkante meter kan koelen. Voor wie op zoek is naar een milieuvriendelijke en kostenbesparende oplossing voor de warme dagen, is dit model een uitstekende keuze.

Een ander opvallend kenmerk van de Pinguino PAC AN112SILENT is zijn veelzijdigheid. Naast de koelfunctie beschikt het apparaat over een indrukwekkende ontvochtigingsfunctie, die tot 41 liter vocht per dag kan verwijderen. Dit draagt bij aan een aangenamere luchtvochtigheid in huis en kan zelfs helpen bij mensen met ademhalingsproblemen.

De ventilatiefunctie van de airco is ook noemenswaardig, met drie verschillende snelheden die aanpasbaar zijn aan de behoeften van de gebruiker. Deze flexibiliteit maakt de De’Longhi Pinguino PAC AN112SILENT geschikt voor een breed scala aan situaties, van snelle afkoeling tot een zachte bries tijdens minder warme dagen.

Wat betreft gebruiksgemak scoort de Pinguino PAC AN112SILENT ook hoog. Met een maximaal geluidsniveau van 63 dB is het apparaat verrassend stil voor zijn vermogen, wat betekent dat het niet storend is tijdens dagelijkse activiteiten of ’s nachts. De toevoeging van een afstandsbediening verhoogt het comfort verder, waardoor gebruikers de instellingen kunnen wijzigen zonder op te hoeven staan.

Het ontwerp van de Pinguino PAC AN112SILENT is ook doordacht. De afvoerslang naar buiten is een praktische oplossing die helpt bij het efficiënt afvoeren van warme lucht. Hoewel de installatie van deze slang enige planning vereist, is het een eenmalige inspanning die resulteert in optimale prestaties van de airco.

Concluderend is de De’Longhi Pinguino PAC AN112SILENT een topkeuze voor wie op zoek is naar een energiezuinige, krachtige en veelzijdige mobiele airconditioner. Met zijn indrukwekkende functies en gebruikersgemak is het duidelijk waarom dit model wordt beschouwd als de zuinigste mobiele airco op de markt.

2. Inventum AC907W

Inventum AC907W

De Inventum AC907W is een veelzijdige 3-in-1 mobiele airconditioner die belooft zowel functionaliteit als gebruiksgemak te bieden in een compacte vorm. Met een indrukwekkend koelvermogen van 9000 BTU (2810 watt) is het apparaat in staat om ruimtes tot 80m³ effectief te koelen. Dit maakt het een ideale keuze voor de gemiddelde huiskamer of middelgrote ruimtes.

Een van de meest opmerkelijke kenmerken van de AC907W is de 3-in-1 functionaliteit. Naast koelen, kan de airco ook worden gebruikt als ventilator of ontvochtiger. Dit biedt gebruikers de flexibiliteit om het apparaat het hele jaar door te gebruiken, niet alleen tijdens de hete zomermaanden. De ontvochtigingsfunctie is bijzonder nuttig in vochtige klimaten, waar het verwijderen van overtollig vocht kan helpen om een comfortabelere leefomgeving te creëren.

De bediening van de AC907W is gebruikersvriendelijk dankzij het intuïtieve display en de meegeleverde afstandsbediening. De afstandsbediening is een handige toevoeging, waarmee je de instellingen kunt wijzigen zonder op te staan, ideaal voor die luie dagen of midden in de nacht.

Een andere nuttige functie is de timer, waarmee je de airco kunt instellen om te starten of stoppen wanneer jij dat wilt. Dit is bijzonder handig voor het afkoelen van een kamer voordat je thuiskomt of voor het in slaap vallen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat het apparaat de hele nacht aan blijft staan.

Qua design is de AC907W ontworpen voor gemak en mobiliteit. Het compacte formaat, gecombineerd met wieltjes en handgrepen, maakt het eenvoudig om de airco van kamer naar kamer te verplaatsen. Deze draagbaarheid is een groot voordeel voor gebruikers die de airco in verschillende ruimtes willen gebruiken of deze aan het eind van de zomer willen opbergen.

De meegeleverde luxe raamafdichtingskit is een slimme toevoeging die helpt om de efficiëntie van de airco te verbeteren door te voorkomen dat warme lucht terug de kamer in komt. Dit draagt bij aan de algemene energiezuinigheid van het apparaat, wat wordt weerspiegeld in zijn A+-energieverbruiksniveau.

Tot slot is de AC907W opvallend stil in gebruik, met een maximaal geluidsniveau van 58 dB. Dit maakt het een discrete toevoeging aan elke ruimte, vooral ’s nachts of tijdens het werken vanuit huis.

De Inventum AC907W is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een veelzijdige, gebruiksvriendelijke en efficiënte mobiele airconditioner. Met zijn krachtige prestaties, draagbaarheid en extra functies biedt het apparaat een geweldige balans tussen functionaliteit en gemak.

€398,00
Tijdelijk uitverkocht

3. Whirlpool PACB29HP

Whirlpool PACB29HP

De Whirlpool PACB29HP is een multifunctionele mobiele airconditioner die niet alleen verkoelt, maar ook verwarmt, ontvochtigt en ventileert. Dit maakt het een ideale keuze voor een breed scala aan klimaatbeheersing behoeften, het hele jaar door. Met een strak en compact design, past deze airco gemakkelijk in elke ruimte, wat het zowel een praktische als een esthetisch aantrekkelijke keuze maakt voor thuisgebruik.

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de PACB29HP is het koel- en verwarmingsvermogen. Met 9000 BTU en 3.5 kW is het apparaat geschikt voor een ruimte tot 60 m3 of 17 m2. Dit maakt het bijzonder geschikt voor middelgrote kamers. De toevoeging van een verwarmingsfunctie biedt extra waarde, waardoor het apparaat niet alleen nuttig is tijdens de zomer, maar ook in koudere maanden.

De PACB29HP maakt gebruik van Whirlpool’s innovatieve 6th Sense technologie, een slimme toevoeging die automatisch de temperatuur en ventilatiesnelheid aanpast op basis van de omgevingscondities. Deze technologie garandeert niet alleen comfort, maar draagt ook bij aan energiebesparing, wat de airco nog aantrekkelijker maakt voor milieubewuste consumenten.

Wat comfort betreft, biedt de PACB29HP tal van gebruiksvriendelijke functies. De afstandsbediening met geïntegreerde sensor maakt het eenvoudig om de airco te bedienen vanuit het comfort van uw bank of bed. De “Around U” functie is bijzonder indrukwekkend, omdat het de temperatuur binnen een straal van 7 meter optimaliseert, wat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van warme of koele lucht.

De airconditioner biedt ook verschillende gespecialiseerde modi, waaronder een ontvochtigingsfunctie die minstens 1L vocht per uur absorbeert, een ventilator met drie snelheden en een HEPA-filter voor luchtreiniging. De slaapmodus en de stille modus zijn uitstekende functies voor de nacht, waardoor je kunt genieten van een comfortabele slaapomgeving zonder storende geluiden.

Wat betreft duurzaamheid, gebruikt de PACB29HP R290 koelgas, wat een lagere impact op het milieu heeft in vergelijking met traditionele koelgassen. Dit, samen met de energieklasse A+ voor zowel koelen als verwarmen, maakt het een energie-efficiënte keuze.

Hoewel het maximale geluidsniveau van 64 dB iets hoger is dan sommige andere modellen, wordt dit gecompenseerd door de vele functies en de veelzijdigheid van het apparaat. De airco is ook eenvoudig te verplaatsen dankzij de wielen en handgrepen, wat bijdraagt aan de algehele gebruiksvriendelijkheid.

Samenvattend, de Whirlpool PACB29HP is een veelzijdige, gebruiksvriendelijke en energie-efficiënte mobiele airconditioner die een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een alles-in-één klimaatbeheersingsoplossing voor thuis. Met zijn innovatieve technologie, variëteit aan modi en milieuvriendelijke kenmerken, is het een slimme investering voor zowel comfort als duurzaamheid.

4. De’Longhi Pinguino PAC EL92 Silent

De'Longhi Pinguino PAC EL92 Silent

De De’Longhi Pinguino PAC EL92 Silent is een uitmuntende mobiele airco die een perfecte balans biedt tussen koelvermogen, gebruiksgemak en mobiliteit. Met zijn krachtige koelcapaciteit van 10.000 BTU/u is het apparaat geschikt voor ruimtes tot 85 m3, wat het een ideale keuze maakt voor middelgrote tot grote kamers.

Een van de opvallende kenmerken van de PAC EL92 Silent is zijn stille werking. Dit is een belangrijke overweging voor diegenen die de airco willen gebruiken in slaapkamers of studeerkamers waar stilte essentieel is. De stille werking betekent dat je kunt genieten van een koele omgeving zonder het constante gezoem of gebrul dat veel andere mobiele airco’s produceren.

De mobiliteit van de PAC EL92 Silent is een ander groot voordeel. Dankzij de handgrepen en zwenkwielen is het toestel gemakkelijk van de ene naar de andere kamer te verplaatsen. Dit maakt het niet alleen handig voor gebruik in verschillende ruimtes, maar het vergemakkelijkt ook de opslag wanneer het apparaat niet in gebruik is.

De PAC EL92 Silent gaat verder dan alleen koelen. De ingebouwde ontvochtigingsfunctie, die in staat is om tot 32 liter vocht per dag te verwijderen, is een echte uitblinker. Dit is vooral nuttig in vochtige klimaten of tijdens regenachtige seizoenen, waar een hoge luchtvochtigheid kan leiden tot problemen zoals schimmelvorming en allergieën. Door overtollig vocht uit de lucht te halen, helpt deze functie niet alleen bij het creëren van een comfortabelere omgeving, maar beschermt het ook uw huis en meubels tegen vochtgerelateerde schade.

De gebruikersinterface van de PAC EL92 Silent is eenvoudig en intuïtief, met een elektronische 24-uurs timer en thermostaat die een precieze controle over de omgevingstemperatuur bieden. De toevoeging van een afstandsbediening verhoogt het gebruiksgemak nog verder, waardoor gebruikers het apparaat kunnen bedienen zonder op te hoeven staan.

Het apparaat biedt ook een ventilatorfunctie met drie verschillende snelheden, waardoor gebruikers de mate van koeling en luchtcirculatie naar wens kunnen aanpassen. Dit voegt een extra laag van aanpasbaarheid toe aan het apparaat, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan persoonlijke voorkeuren en weersomstandigheden.

Samengevat is de De’Longhi Pinguino PAC EL92 Silent een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een veelzijdige, krachtige en stille mobiele airco. Het combineert indrukwekkende koelprestaties met een gebruiksvriendelijke interface en een effectieve ontvochtigingsfunctie, waardoor het een waardevolle aanvulling is op elk huis.

5. Eurom Cool-Eco 90 A++

Eurom Cool-Eco 90 A++

De Eurom Cool-Eco 90 A++ staat symbool voor de nieuwste generatie energie-efficiënte mobiele airconditioners. Met zijn A++ energielabel onderscheidt deze airco zich door aanzienlijk minder energie te verbruiken dan conventionele modellen, wat het een uitstekende keuze maakt voor milieubewuste consumenten en iedereen die zijn energierekening wil verlagen.

Een van de grootste verkooppunten van de Cool-Eco 90 is de energiezuinigheid. In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, biedt dit apparaat een oplossing die zowel economisch als ecologisch verantwoord is. Het A++ energielabel garandeert dat de airco efficiënt werkt, waardoor de milieubelasting en operationele kosten worden geminimaliseerd. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor de planeet.

De functionaliteit van de Cool-Eco 90 gaat echter verder dan alleen energiebesparing. Met een koelvermogen van 9000 BTU kan het apparaat ruimtes tot 80 m3 effectief koelen, waardoor het geschikt is voor de meeste woon- en kantoorruimtes. Of het nu gaat om een hete zomerdag of een warme avond, deze airco zorgt voor een aangename en comfortabele omgeving.

Gebruikersgemak staat centraal bij de Cool-Eco 90. De airconditioner wordt geleverd met een afstandsbediening, waardoor het eenvoudig is om instellingen zoals temperatuur en ventilatorsnelheid aan te passen zonder op te staan. Bovendien is het apparaat te koppelen aan de Eurom Smart App, waardoor je volledige controle hebt over de airco, waar je ook bent. Deze slimme connectiviteit is een groot pluspunt in het hedendaagse tijdperk van thuisautomatisering.

Naast standaard koelfuncties, beschikt de Cool-Eco 90 ook over een energie bespaar stand. Deze modus zorgt voor een optimale balans tussen koeling en energieverbruik, wat bijdraagt aan de algehele efficiëntie van het apparaat. De wifi-bediening is een andere moderne touch die het leven gemakkelijker maakt, waardoor je de airco kunt beheren vanaf je smartphone of tablet.

In termen van design, is de Cool-Eco 90 compact en esthetisch aangenaam. Het kan gemakkelijk geïntegreerd worden in verschillende interieurstijlen zonder opdringerig te zijn. De mobiliteit van het apparaat, dankzij zijn wielen, zorgt voor gemakkelijke verplaatsbaarheid van de ene ruimte naar de andere.

Samenvattend, de Eurom Cool-Eco 90 A++ is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een kosteneffectieve, milieuvriendelijke en gebruiksvriendelijke mobiele airconditioningoplossing. De combinatie van energie-efficiëntie, slimme bedieningsopties en effectieve koelprestaties maken het een toonaangevend model in zijn klasse.

€359,00
Tijdelijk uitverkocht

Wanneer is een mobiele airco zuinig?

Je kunt er niet blind van uit gaan dat elke mobiele airco zuinig is. Nee, de zuinigste mobiele airco moet hoe dan ook aan een paar eisen voldoen:

 • Energielabel A+++, A++ of A+. Onze voorkeur gaat uit naar de zuinigste mobiele airco met energielabel A+++. Dit label geeft aan dat de mobiele airco zuinig zijn werk doet én vele malen zuiniger is dan andere mobiele airco’s. Dat is precies wat je wilt als je in je woning veel energie wilt besparen.
 • Veel instelmogelijkheden. Idealiter beschikt de zuinigste mobiele airco over veel instelmogelijkheden. Waarom? Omdat je hiermee veel invloed op het energieverbruik uit kunt oefenen. Daarmee breng je het energieverbruik dus verder omlaag.
 • Op afstand te bedienen. Het is ook belangrijk dat een zuinige mobiele airco op afstand te bedienen is. Dit brengt niet alleen extra gemak met zich mee, maar voorkomt ook nog dat de mobiele airco onnodig aanstaat.

Wat zijn de voordelen van een zuinige mobiele airco?

Is de keuze voor de zuinigste mobiele airco een aanrader? Ja, absoluut. Dat heeft vooral met de volgende pluspunten van een zuinige mobiele airco te maken:

 • Je bespaart veel geld. Met de zuinigste mobiele airco weet je één ding zeker: je gaat veel geld besparen. De zuinige mobiele airco doet uiterst effectief zijn werk, waardoor het energieverbruik zeer laag is. Dit merk je overduidelijk aan de hoogte van je energierekening.
 • Je bent duurzaam bezig. Het is ook een duurzame aankoop. De zuinigste mobiele airco is goed voor het milieu, is van een topkwaliteit en gaat daardoor jarenlang mee. Je hoeft hierdoor voorlopig niet meer een nieuwe, zuinige mobiele airco te kopen! Ook dit komt het milieu ten goede.
 • Je geniet van een aangename verkoeling. Heb je de zuinigste mobiele airco in je slaapkamer of woonkamer staan? Dan geniet je direct van de gewenste verkoeling. De mobiele airco doet zuinig én perfect zijn werk. In principe hoef je het op warme dagen nooit meer warm te hebben in je woning.
 • Je geniet van veel instelmogelijkheden. Kies je voor de zuinigste mobiele airco? Dan kies je ook nog voor een mobiele airco met veel instelmogelijkheden. Deze instelmogelijkheden brengen nog meer gemak met zich mee!
 • Je kunt ‘m veelzijdig gebruiken. De zuinigste mobiele airco is ook nog veelzijdig te gebruiken. Dankzij het hoge koelvermogen is de zuinigste mobiele airco ook voor in grotere ruimtes geschikt. Dit maakt het des te fijner om gebruik van een mobiele airco in je woning te maken.
De'Longhi Pinguino PAC AN112
De De’Longhi Pinguino PAC AN112 is de beste zuinigste mobiele airco

Wat zijn de nadelen van een zuinige mobiele airco?

Moet iedereen dan maar voor de zuinigste mobiele airco kiezen? Idealiter wel, maar dit is niet voor iedereen mogelijk. Dat heeft met deze twee aandachtspunten te maken:

 • De mobiele airco heeft een afvoerslang. Dit houdt in dat je een zuinige mobiele airco niet overal in je woning neer kan zetten. Bij de zuinigste mobiele airco krijg je gelukkig een afdichtingskit meegeleverd. Dit stelt je in staat om de zuinige mobiele airco direct op de juiste manier te installeren.
 • De aanschafprijs is vrij fors. Als je de beste zuinigste mobiele airco wilt kopen, moet je vrij diep in de buidel tasten. Het is wel aan te raden om dit te doen. Met de zuinigste mobiele airco ga je immers ook veel geld besparen!

Heb je de beste zuinigste mobiele airco nog niet gevonden?

Ben je in onze top 5 de beste zuinigste mobiele airco voor in jouw woning nog niet tegengekomen? Geen nood aan de man. Wij hebben speciaal voor jou een complete top samengesteld. Ook over deze zuinige mobiele airco’s zijn wij te spreken:

€498,00
Op voorraad

Hoe vind je de zuinigste mobiele airco?

Wil je met een zuinige mobiele airco je woning verkoelen? Een verstandig idee. De zomers in ons landje worden immers steeds warmer. Bovendien biedt een mobiele airco steeds meer mogelijkheden.

Wil je ook nog geld besparen? Dan heb je de beste zuinigste mobiele airco nodig. Die airco vind je door goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Energielabel & verbruik

Je moet ten eerste goed naar het energielabel kijken. Zoals eerder in dit artikel verteld, heeft de zuinigste mobiele airco energielabel A+++. Dit label geeft aan dat ‘ie ontzettend zuinig zijn werk doet.

Kom je een mobiele airco met energielabel A of slechter tegen? Laat die mobiele airco dan staan. Zo’n mobiele airco gaat je veel geld kosten. Check maar eens wat het verbruik van een zuinige mobiele airco is. Overigens kun je ook op het gebied van verbruik een goede vergelijking tussen meerdere mobiele airco’s maken.

Koelvermogen

Je moet ten tweede goed naar het koelvermogen kijken. De zuinigste mobiele airco moet namelijk wel sterk genoeg zijn voor de ruimte die je wilt koelen. Stem daarom het koelvermogen en het maximale bereik goed af op de ruimte waarin je de zuinige mobiele airco neer wilt zetten.

Afmetingen & design

Je hebt ten derde met de afmetingen van de zuinige mobiele airco te maken. Check goed waar je ‘m neer wilt zetten en bekijk vervolgens de afmetingen. Hierbij kun je ook nog met een schuin oog naar het design van de zuinige mobiele airco kijken.

Bediening

Je zou als vierde punt goed naar de bediening moeten kijken. Hoe kun je de zuinigste mobiele airco precies bedienen? Idealiter doe je dit op afstand, bijvoorbeeld met je smartphone. Dit brengt extra veel gemak met zich mee en zorgt ook voor een (nog) lager energieverbruik.  

Extra functies

Als vijfde punt wijzen wij je graag op extra functies en eigenschappen. Ga goed na wat de zuinige mobiele airco allemaal te bieden heeft. Ga ook voor jezelf goed na waar je precies behoefte aan hebt. Dit zou je goed op elkaar af moeten stemmen!

Prijs & kwaliteit

Tot slot moet je goed naar de prijs en kwaliteit kijken:

 • Prijs: durf te investeren in de beste zuinigste mobiele airco. Hier heb je op termijn het meeste aan. Zowel qua werking als qua energie- en kostenbesparing.
 • Kwaliteit: kies voor één van bovenstaande airco’s. De 10 mobiele airco’s uit onze top 10 zijn zuinig én van een A-merk. Dit is duidelijk aan de kwaliteit en lange levensduur terug te zien.